Cuckoo – Songs of Europe

Duo LeCoultre&VanHees

Samen met violist Floor le Coultre zocht ik naar nieuw repertoire voor ons duo. We vonden dat Europese (volks)liederen uitstekend werkten voor onze combinatie. Dit album weerspiegelt vele kanten van Europese liederen gearrangeerd voor gitaar en viool/altviool door Martin van Hees. De muziek varieert van West Europees tot Mediterraans en treft Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland.

Remgewogen

Martin van Hees

Ik speelde al heel lang met het idee om een album te maken die volkomen gewijd is aan Nederlandse composities voor de klassieke gitaar. De totstandkoming van Remgewogen is iets waar ik ontzettend naar uit heb gekeken. Het proces om actief samen te werken met componisten heeft mijn muzikaliteit verrijkt en heeft mij geïnspireerd om ook zelf voor de gitaar te schrijven.

Cadence

Martin van Hees

Mijn debuut album ‘Cadence’ omarmt muziek van J.S. Bach, H. Villa Lobos, M.M. Ponce en F. Martin. ‘Cadence’ betekent veel voor mij omdat deze cd het einde van mijn studie klassieke gitaar en het begin van mijn professionele carrière aangeeft. Speciaal voor dit album het ik de hele 2e viool partita van Bach getranscribeerd voor de klassieke gitaar.

Website by Webroots