Op jonge leeftijd begon Martin met het schrijven van liedjes voor verschillende bands waar hij deel van uitmaakte. Tijdens zijn studie klassiek gitaar ontwikkelde het schrijven van liedjes zich naar meer complexe en instrumentale composities. Tegenwoordig componeert Martin voor de klassieke gitaar en voor verschillende ensembles zoals Kluster5. Inspiratie voor de composities komt van veel kanten, maar zijn ideeen ontwikkelen zich voornamelijk tijdens lange reizen en het ontdekken van verschillende plekken op aarde.  Voor Martin is improvisatie is ook een sleutel element in zijn muzikale leven en het helpt om zijn composities te ontwikkelen. Daarnaast houdt hij van muziek arrangeren voor verschillende instrumenten. Hieronder vindt u een voorbeeld van een van zijn werken en arranegementen.

COMPOSITIES

Solo gitaar


The counts’ chord (2018)

Orewoet (2017)

Orewoet is een oud Nederlands begrip bedacht door de dichteres Hadewijch in de middeleeuwen. Er wordt veel gespeculeerd over de betekenis van het woord en een ervan vat het woord samen als de betekenis van het gevoel dat ontstaat tussen hoop en wanhoop.

Ikariotikoyunbabarrange (2016)

Ikariotikoyunbabarrange is gebaseerd op een oude Griekse dans uit Ikaria: de Ikariotiko. Deze compositie is een mengeling, een soort arrangement tussen deze dans en het werk ‘Koyunbaba’ van Carlo Domeniconi. Zo kwam Martin tot de titel van zijn creatie: “Ikariotiko – Koyunbaba – Arrange”. De muziek ontwikkeld zich in de loop van het stuk tot de uiteindelijke melodie van de Ikariotiko, maar het thema zit reeds verstopt in het begin van de compositie.

Wil je ‘n WalsTon (2016)

Ensembles

‘t Peerd van ome Loeks (2018) gecomponeerd voor Kluster5

How do we (2017) gecomponeerd voor CCO3 (2 guitars and drums)

Vibes (2017) gecomponeerd voor CCO3 (2 guitars and drums)

November Music (2017) gecomponeerd voor any combination of instruments

Abakaba (2015) gecomponeerd voor Kluster5

Abakaba is een 4 stemmige canon die origineel gecomponeerd werd voor Gitaar, Viool, Bariton Saxofoon, Piano en Vibrafoon. De instrumentatie staat echter niet vast en kan zodoende door elke willekeurige instrumenten groep gespeeld worden. Er wordt vrijheid aan de uitvoerende musici gegeven doordat zij niet vastzitten aan een bepaalde volgorde van de canon, maar zij kunnen kiezen welke van de 4 canon stemmen ze na elkaar spelen. Zo ontstaan er telkens nieuwe muzikale kleuren.

ARRANGEMENTEN

Zang en gitaar

Do not Chide me Mother, I. Rybasov

None but You, P. Tchaikovsky

Amid the Din of the Ball, N. Shiriayev

To Hold You Close, B. Fomin

Only Once, B. Fomin

Gretchen am Spinnrade, F. Schubert (2 guitars and voice)

Habanera, G. Bizet

Viool/altviool en gitaar

Siete Canciones Populares Espanolas, M. De Falla

Folk Songs (Ballo, Loosin Yelav, I Wonder as I Wander, Rossignolet du bois, Malurous qu’o uno Fenno, Black is the Colour, La Donna ideals), L. Berio

Damunt de tu Nomes les Flors, F. Mompou

l’Amour est mort & La Chanson des Vieux Amants l, J. Brel

Cuckoo & the Ash grove, B. Britten

Thalassa & Armenaki, Griekse volksmelodieën

Spiegel im spiegel, A. Pärt

Fantasia, Courante & Rondeau, J.S. Bach/S.L. Weiss

Ensembles

Oblivion & Libertango by A. Piazzolla voor classical guitar, electric guitar and drums

Spainje by Chick Corea voor Kluster5

Gitaar solo

5 Nederlandse liedjes (Diep in mijn hart (Tante Leen), Zeg ‘t maar (Tante Leen), Duifies duifies (Harry Bannink), Aan de Amsterdamse grachten (trad.), Sammy (R. Shaffy)

BWV 1004, 2nd violin partita, J.S. Bach

Website by Webroots