Kluster5

Kluster5 is een jong, Haags ensemble. De ongewone bezetting van viool, saxofoon, slagwerk, gitaar en piano zorgt voor grote mogelijkheden in een breed scala aan muziekstijlen, van hedendaags klassiek tot crossover richting lichte muziek. Door het spelen van nieuwe werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn, laat het kwintet een nog ongehoord, modern geluid horen. In april 2016 speelde het ensemble in het Spring Festival bijvoorbeeld vier gloednieuwe stukken, naar aanleiding van een project met de compositieafdeling van het Koninklijk Conservatorium onder leiding van Yannis Kyriakides en Martijn Padding.

Kluster5 ontwikkelt zich op verschillende vlakken, onder andere door het aangaan van samenwerkingen met vooraanstande kunstenaars. Zo maakte Kluster5 deze zomer voor muziekfestival Wonderfeel een voorstelling waarin de ensembleleden gechoreografeerd werden door choreografe Regina van Berkel. In 2015 werkte het ensemble en Van Berkel al eerder samen in de voorstelling Workers Union. Ook zocht Kluster5 tijdens de NJO Muziekzomer 2016 een samenwerking met jazzpianist/componist Martin Fondse, en maakte het ensemble na een week intensieve coaching een tour door Gelderland met een programma volledig bestaand uit zelfgeschreven stukken en improvisaties. Dit programma werd ook uitgevoerd op het Grachtenfestival Amsterdam.
Sinds januari wordt Kluster5 gevolgd door VPRO Vrije Geluiden. Via de speciale Kluster5-pagina op de website van het programma en in enkele tv en radio optredens wordt het ensemble gevolgd in haar ontwikkeling.

Website by Webroots